Kul festaktiviteter med Stockholm som tema

Dags för gårdsfest i huset? Lär er mer om era grannkvarter och stadsdelen där ni bor.

Gårdsfest

Kvarterskalas

Födelsedagspartaj

Kanske planerar ni i HGF-föreningen eller BRF-styrelsen just nu för gårdsfest, vårkalas, höstmys eller vinterparty i huset? Oavsett tid på året hjälper jag festkommittén att ordna roliga aktiviteter till festen. Allt från en intressant föreläsning om Stockholms historia till en personlig stadsvandring i grannkvarteren.

Eller varför inte köra en klurig frågesport om grannkvarteren, Det finns många roliga sätt att lära sig mer om Stockholm. Tanken är att alla som bor i huset ska få dela sina egna Stockholmsminnen med varandra, göra nya upptäckter i grannkvarteren och samtidigt lära känna grannarna lite bättre.

Upplägg och kostnad

Jag använder bärbar mikrofon med högtalare så att alla hör bra. Till föreläsningen tar jag med dator och projektor. Ni ordnar med en vit vägg, filmduk eller TV-skärm samt stolar och bord. Vill ni köra en frågesport tar jag även med 1X2-formulär till deltagarna. Eller så kör vi en mobil variant.

En aktivitet kostar från 2 000 kr (+ 25 % moms) beroende på förberedelser, upplägg, tidsåtgång och föreningens storlek. För särskilda önskemål med skräddarsytt innehåll lämnas offert. Rabatt lämnas vid bokning av flera aktiviteter. Aktiviteten faktureras i efterhand med 15 dagars betalningsvillkor. Betalas via BG eller Swish.

Vill ni ha en föreläsning, frågesport  eller stadsvandring?

Vilken typ av aktivitet som passar just er gårdsfest bäst beror på tid på året, om ni ska vara inomhus eller utomhus samt hur många deltagarna är. Det finns mycket kul att göra som passar boende i alla åldrar. Hör av dig så pratar vi mer om vad vi kan hitta på till er fest.

Föreläsning om Stockholms stadsdelar
Jag visar bilder och berättar om Stockholms historia samt om intressanta platser, händelser och människor i stadsdelen och i era grannkvarter. Kan om så önskas efterföljas av en frågeport (se nedan).
Tid ca 60 min-90 min.

Frågesport om Stockholms stadsdelar
Jag visar bilder och kör en frågesport med 1X2-frågor om Stockholm, er stadsdel och era grannkvarter. Frågorna anpassas så att alla kan vara med. Vi kör direkt i mobilen eller på klassiskt vis med papper och penna. 
Tid: ca 30-60 min.

Stadsvandring i era grannkvarter
Jag tar med en grupp (max 30 personer) på en stadsvandring där jag berättar om hus och händelser i stadsdelen medan vi besöker spännande platser i grannkvarteren.
Tid: ca 60-90 min.

gårdsfest stockholm

Vilken av Stockholms stadsdelar är ni mest nyfikna på? 

Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Kanske är du också nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna.

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas och upptäcka staden tillsammans. Häng med en nollåtta ut på stan!

Maria Lindberg Howard

Maria Lindberg Howard
Mobil: 0708-85 05 28
Mejl: maria (at) stockholmstories.se