Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad i Gamla stan

Stadsdelen med krokiga gränder och pittoreska hus och en medeltida känsla som dröjer sig kvar.

Skeppsbron

Järntorget

Österlånggatan

Kindstugatan

Stortorget

Tyska Brunnsplan

Brända Tomten

Skomakargatan

Prästgatan

Gamla stan – Den mysiga stadsdelen med smala gränder och medeltida hus

Det var här på Stadsholmen allt en gång började. De små öarna vid Mälarens mynning hade ett strategiskt läge och från 1250-talet började en stad snabbt att växa fram. I myllret av smala gränder och små torg ryms oändligt många historier. Här har människor slitit och slavat, skrattat och älskat under århundradena. Många medeltida spår finns ännu kvar, om man vet vad man ska leta efter.

Gamla stan

Stadsvandring i Gamla stan

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring i Gamla stan kan du få höra mer om:

Lyssna till stadslagen, studera ankarslutar, besök Själagården, kolla in blinderingsbandet, strosa i strandkanten, vandra under överbyggda gränder, se upp för omstörtande verksamhet, möt bödeln vid kåken och begrunda snusket vid Flugmötet.

Följ i gråbrödernas fotspår, hör ångbåtsvisslor, titta in i Augusts barndomshem, passera nollpunkten, fundera över de märkliga väggmålningarna, upptäck gränderna som nästan försvann, se upp för skarnvrakaren och akta er för att hamna på kåken.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring i Gamla stan för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Gamla stan. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring i Gamla stan för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Gamla stan. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring i Gamla stan

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring i Gamla stan!

Tipspromenad via mobil i Gamla stan

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: Ca 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil i Gamla stan för familjen

Vill du hitta på något kul med släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika kvarter i Gamla stan i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil i Gamla stan för företag

Är ni på jakt efter en kul och annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en spännande tipspromenad via mobil med kluriga frågor i Gamla stan. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

KungsholmenNorrmalmSödermalmVasastanÖstermalm