Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Kungsholmen

Stadsdelen med de mäktigaste byggnaderna, de flesta sjukhusen och den vackraste strandpromaden.

 

Norr Mälarstrand

Eldkvarn

Stadshuset

St Görans sjukhus

Västerbron

Bergsgatan

Piperska Muren

Bolinders

Glasbruket

Kungsholmen – Den mäktiga stadsdelen med Stadshuset och Rådhuset

Hantverkarnas, sjukhusens, industriernas och de många innovationernas ö. Stora delar av stadsdelen var ännu på 1900-talet inte bebyggda. Kungsholmen var länge en utkant av staden med öknamn som Dysterholmen och Svältholmen. Men stadsdelen har bidragit med viktiga kunskaper, inte minst inom bekämpning av svåra sjukdomar. Och flera globala företag har startats här.

Kungsholmen

Stadsvandring på Kungsholmen

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Kungsholmen kan du få höra mer om:

Möt gjutjärnets pionjärer, känn röken från Eldkvarn, lägg in er på lasarettet, vinka till en fältskär, träffa ängeln på fattighuset, spana efter gröna kors, bli daktad av bylingen, se rådhuset som aldrig blev av, kolla in dödssynderna, passa er för fransosen, grunna över fallet med det slutna rummet och träffa nydanaren från Shropshire.

Se upp för kulsprutor, äcklas av en blodigel, kolla garnisonens ormar, syna tegeltraven, besök Guldgrävarlägret, kolla skarprättarens bostad, hälsa på Aaron, dansa i neon, tjacka choklad, räkna torrdass och testa lutningen i Kartagos backe.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Kungsholmen för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Kungsholmen. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Kungsholmen för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i Kungsholmens olika delar. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring på Kungsholmen

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring på Kungsholmen!

Tipspromenad via mobil på Kungsholmen

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil på Kungsholmen för privat grupp

Vill du hitta på något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika kvarter på Kungsholmen i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil på Kungsholmen för företag

Är ni på jakt efter en kul och annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en spännande tipspromenad via mobil med kluriga frågor på Kungsholmen. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanNorrmalmSödermalmVasastanÖstermalm