Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Östermalm

Stadsdelen med stans pampigaste fasader och bredaste avenyer, en förnäm doft av den fina världen.

Strandvägen

Nybroplan

Saluhallen

Humlegårdsgatan

Kronobageriet

Tyskbagarbergen

Skeppargatan

Nybergsgatan

Östermalmstorg

Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

En verkligt sjangdobel stadsdel men mycket har förändrats under århundradena – från små medeltida byar till stans bredaste avenyer och pampigaste hus. Men långt in på 1800-talet var Ladugårdslandet en fattig stadsdel.  Hit flyttade Dramaten 1908. Östermalmskällaren var stamlokus för många kulturpersonligheter inom teater och film. På Östermalmstorg ståtar saluhallen med sin vackra tegelfasad. Och längs Storgatan dröjer sig en känsla av äldre tider kvar.

Östermalm

Stadsvandring på Östermalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Östermlam kan du få höra om:

Leta efter en bångstyrig sfinx, smaka ett litterärt päron, beundra stjärnmönstret i Esplanadsystemet, möt en gudabenådad aktör, gå armkrok med en norsk skarpskytt, kolla in en konsert med The Beatles, köp godis hos Augusta Jansson, träffa korpral Ärtman, fundera över regissörens ostproblem, pröva ett bröstlyft på Sturebadet och läs en författares dagboksanteckningar.

Smaka på en konditors dröm, sjung om grilljannar, begrunda Raoul Wallenbergs öde, shoppa i KM Lundbergs varuhus, räkna telefonernas koppartrådar, njut av ett nyttigt bad på Sturebadet, beundra ett par röda handskar och hör plinget från de gamla spårvagnarna.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Östermalm för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Östermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Östermalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Östermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring på Östermalm

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring på Östermalm!

Tipspromenad via mobil på Östermalm

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: Ca 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil på Östermalm för familjen

Vill du hitta på något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika kvarter på Östermalm i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil på Östermalm för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Östermalm. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmSödermalmVasastan