Gå en stadsvandring på Östermalm

Stadsdelen med stans pampigaste fasader och bredaste avenyer, en förnäm doft av den fina världen.

Strandvägen

Nybroplan

Saluhallen

Humlegårdsgatan

Kronobageriet

Tyskbagarbergen

Skeppargatan

Nybergsgatan

Östermalmstorg

Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

En verkligt sjangdobel stadsdel men mycket har förändrats under århundradena – från små medeltida byar till stans bredaste avenyer och pampigaste hus. Men långt in på 1800-talet var Ladugårdslandet en fattig stadsdel.  Hit flyttade Dramaten 1908. Östermalmskällaren var stamlokus för många kulturpersonligheter inom teater och film. På Östermalmstorg ståtar saluhallen med sin vackra tegelfasad. Och längs Storgatan dröjer sig en känsla av äldre tider kvar.

Östermalm

Stadsvandring på Östermalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Östermlam kan du få höra om:

Leta efter en bångstyrig sfinx, smaka ett litterärt päron, beundra stjärnmönstret i Esplanadsystemet, möt en gudabenådad aktör, gå armkrok med en norsk skarpskytt, kolla in en konsert med The Beatles, köp godis hos Augusta Jansson, träffa korpral Ärtman, fundera över regissörens ostproblem, pröva ett bröstlyft på Sturebadet och läs en författares dagboksanteckningar.

Smaka på en konditors dröm, sjung om grilljannar, begrunda Raoul Wallenbergs öde, shoppa i KM Lundbergs varuhus, räkna telefonernas koppartrådar, njut av ett nyttigt bad på Sturebadet, beundra ett par röda handskar och hör plinget från de gamla spårvagnarna.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Östermalm för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Östermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Östermalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Östermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmSödermalmVasastan