Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad i Vasastan

Stadsdelen med stans rakaste gator, världens mest berömda sagotant och en frisk fläkt av nytänkande.

Stadsbiblioteket

Odengatan

Vanadislunden

Rörstrand

Torsgatan

St Eriksplan

Sabbatsberg

Bergielund

Norrtullsgatan

Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken

Stans yngsta och modernaste stadsdel. Här har man mätt temperaturen sedan 1756. Stockholms nollmeridian gick rakt igenom Observatoriet. I ett hus intill växte Hjalmar Branting upp. Och ett stenkast bort föddes Pippi Långstrump. Gunnar Asplunds magnifika stadsbibliotek beundras av arkitekter från hela världen. Vid Vanadislunden placerade Sjöwall & Wahlöö mannen på balkongen. Och över alltihop svävar en lagom tjock man i sina bästa år.

Vasastan

Stadsvandring i Vasastan

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring i Vasastan kan du få höra om:

Drick hälsobrunn, träffa smidesgudarna, spatsera på en tänkt boulevard, säg hej till Astrid Lindgren, avundas en generös morgongåva, lös vampyrmordet, korsa nollmeridianen, möt en filantrop med bildsinne, gå på dejt med Branting, leta bärnsten och kika in i porslinsfabriken.

Hälsa på barnhusbarnen, skåla i underjäst öl, titta in hos Clas på hörnet, knöka in dig i kvarteret Geten, säg hej till Hazelius, se upp för mannen på balkongen, leta efter svampar, slå dig ner i Zetterlunden, smaka en ruda på Ingemarshov, drick surbrunn och ta ett bloss på Cederdal.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring i Vasastan för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Vasastan. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring i Vasastan för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Vasastan. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring i Vasastan

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring i Vasastan!

Tipspromenad via mobil i Vasastan

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: Ca 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil i Vasastan för familjen

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika delar av Vasastan i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil i Vasastan för företag

Är ni på jakt efter en kul och annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil i Vasastan. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmSödermalmÖstermalm