Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad i Vasastan

Stadsdelen med stans rakaste gator, världens mest berömda sagotant och en frisk fläkt av nytänkande.

Stadsbiblioteket

Odengatan

Vanadislunden

Rörstrand

Torsgatan

St Eriksplan

Sabbatsberg

Bergielund

Norrtullsgatan

Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken

Stans yngsta och modernaste stadsdel. Här har man mätt temperaturen sedan 1756. Stockholms nollmeridian gick rakt igenom Observatoriet. I ett hus intill växte Hjalmar Branting upp. Och ett stenkast bort föddes Pippi Långstrump. Gunnar Asplunds magnifika stadsbibliotek beundras av arkitekter från hela världen. Vid Vanadislunden placerade Sjöwall & Wahlöö mannen på balkongen. Och över alltihop svävar en lagom tjock man i sina bästa år.

Vasastan

Stadsvandring i Vasastan

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Från Odenplan till Birkastan

Stadsvandring i Vasastan i Stockholm – från Odenplan via Sabbatsberg till Rörstrandsgatan. Drick hälsobrunn, träffa smidesgudarna, spatsera på en tänkt boulevard, säg hej till Astrid Lindgren, avundas en generös morgongåva, lös vampyrmordet, korsa nollmeridianen, möt en filantrop med bildsinne, gå på dejt med Branting, leta bärnsten och kika in i porslinsfabriken. Och vem la rabarber på Bergianska trädgården?

Från Odenplan till Sibirien

Stadsvandring i Vasastan i Stockholm – från Odenplan via Norrtulls sjukhus och Vanadislunden genom Sibirien. Hälsa på barnhusbarnen, skåla i underjäst öl, titta in hos Clas på hörnet, knöka in dig i kvarteret Geten, säg hej till Hazelius, se upp för mannen på balkongen, leta efter svampar, slå dig ner i Zetterlunden, smaka en ruda på Ingemarshov, drick surbrunn och ta ett bloss på Cederdal. Och vad hände med träkapellet?

Under en stadsvandring i Vasastan får ni:

  • Snörräta gator 95%
  • Fiktiva figurer 72%
  • Drabbande passion 33%

Stadsvandring i Vasastan för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företag i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring i Vasastan för privat grupp

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil i Vasastan

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Sveavägen
Mål: Rörstrandsgatan
Tid: Ca 90 minuter

Under en mobil tipspromenad i Vasastan får ni:

  • Underjäst öl 12%
  • Polarforskare 5%
  • Filmkändisar 33%

Tipspromenad via mobil i Vasastan för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil i Vasastan. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobil i Vasastan för privat grupp

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmSödermalmÖstermalm