Gå en stadsvandring på Norrmalm

Stadsdelen med flest skyskrapor och stans högsta puls, här sprängdes den moderna storstaden fram.

Kungsträdgården

Hamngatan

Kungstornen

Hötorget

Adolf Fredriks kyrka

David Bagares gata

Sergels torg

Almstriden

NK-klockan

Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och Hötorget

Här har mycket skövlats men en hel del finns bevarat. Redan på 1400-talet anlade hovet en kunglig trädgård på Norrmalm. Där flanerade Hjalmar Söderberg vid förra sekelskiftet. På Norrlandsgatan föddes Alfred Nobel och i tidningskvarteren diktade Nils Ferlin och de andra Klarabohemerna. Vid Hötorget samlades bönderna och månglerskorna (en av dem var min farfars farmor) för att sälja sina varor. På Kungsgatan restes norra Europas första skyskrapor. Och över alltihop snurrar NK-klockan.

Kungsholmen

Stadsvandring på Norrmalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Norrmalm kan du få höra om:

Fika i grottan, klättra i almarna, beundra syrrans palats, sjung om Grilljannen, kolla in Europas första skyskrapor, se upp för gropen, kika in på Brunkebergs-Teatern, räkna benknotor, ta del av en historisk kokbok, leta efter Bellman, kolla telefontornet och få hjälp med rättstavning.

Lyss till trumpetstötar, kolla in esplanadsystemet, leta efter filosofens huvud, möt en OS-medaljör, begrunda en mans undergång, sucka över stucken, stig ner i Stockholms undre värld, hälsa på en swingpjatt, besök  världsutställningen och slå dig i slang med torgmadammerna.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Norrmalm för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Norrmalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Norrmalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Norrmalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenSödermalmVasastanÖstermalm