Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Norrmalm

Stadsdelen med flest skyskrapor och stans högsta puls, här sprängdes den moderna storstaden fram.

Kungsträdgården

Hamngatan

Kungstornen

Hötorget

Adolf Fredriks kyrka

David Bagares gata

Sergels torg

Almstriden

NK-klockan

Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och Hötorget

Här har mycket skövlats men en hel del finns bevarat. Redan på 1400-talet anlade hovet en kunglig trädgård på Norrmalm. Där flanerade Hjalmar Söderberg vid förra sekelskiftet. På Norrlandsgatan föddes Alfred Nobel och i tidningskvarteren diktade Nils Ferlin och de andra Klarabohemerna. Vid Hötorget samlades bönderna och månglerskorna (en av dem var min farfars farmor) för att sälja sina varor. På Kungsgatan restes norra Europas första skyskrapor. Och över alltihop snurrar NK-klockan.

Kungsholmen

Stadsvandring på Norrmalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Norrmalm kan du få höra om:

Fika i grottan, klättra i almarna, beundra syrrans palats, sjung om Grilljannen, kolla in Europas första skyskrapor, se upp för gropen, kika in på Brunkebergs-Teatern, räkna benknotor, ta del av en historisk kokbok, leta efter Bellman, kolla telefontornet och få hjälp med rättstavning.

Lyss till trumpetstötar, kolla in esplanadsystemet, leta efter filosofens huvud, möt en OS-medaljör, begrunda en mans undergång, sucka över stucken, stig ner i Stockholms undre värld, hälsa på en swingpjatt, besök  världsutställningen och slå dig i slang med torgmadammerna.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Norrmalm för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i olika delar av Norrmalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Norrmalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Norrmalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring på Norrmalm

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring på Norrmalm!

Tipspromenad via mobil på Norrmalm

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: Ca 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil på Norrmalm för familjen

Vill du hitta på något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika kvarter på Norrmalm i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil på Norrmalm för företag

Är ni på jakt efter en kul och annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Norrmalm. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenSödermalmVasastanÖstermalm