Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Norrmalm

Stadsdelen med flest skyskrapor och stans högsta puls, här sprängdes den moderna storstaden fram.

Kungsträdgården

Hamngatan

Kungstornen

Hötorget

Adolf Fredriks kyrka

David Bagares gata

Sergels torg

Almstriden

NK-klockan

Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och Hötorget

Här har mycket skövlats men en hel del finns bevarat. Redan på 1400-talet anlade hovet en kunglig trädgård på Norrmalm. Där flanerade Hjalmar Söderberg vid förra sekelskiftet. På Norrlandsgatan föddes Alfred Nobel och i tidningskvarteren diktade Nils Ferlin och de andra Klarabohemerna. Vid Hötorget samlades bönderna och månglerskorna (en av dem var min farfars farmor) för att sälja sina varor. På Kungsgatan restes norra Europas första skyskrapor. Och över alltihop snurrar NK-klockan.

Kungsholmen

Stadsvandring på Norrmalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Från Norrmalmstorg till Sergels torg

Stadsvandring på Norrmalm i Stockholm – från Norrmalmstorg via Kungsträdgården, Gustav Adolfs torg och Klara kyrka till Sergels torg. Fundera över ett psykologiskt fenomen, fika i grottan, klättra i almarna, njut en cocktail på Rydbergs Hotel, beundra syrrans palats, sjung om Grilljannen, var stolt över Europas första skyskrapor, se upp för gropen, kika in på Brunkebergs-Teatern, räkna benknotor, ta del av en historisk kokbok, leta efter Bellman, kolla telefontornet och få hjälp med rättstavning. Och vad göms i kopparkistan?

Från Stureplan till Hötorget

Stadsvandring på Norrmalm i Stockholm – från Stureplan via Johannes kyrka, Sveavägen och Drottninggatan till Hötorget. Kolla in esplanadsystemet, leta efter filosofens huvud, möt en OS-medaljör, begrunda en mans undergång, sucka över stucken, stig ner i Stockholms undre värld, följ i Arvids och Lydias fotspår, smaka ett av Charles Emil Hagdahls klassiska recept, hälsa på en swingpjatt och slå dig i slang med torgmadammerna. Och vilka körde likvagnar om nätterna?

Från Kungsträdgården till Norra Bantorget

Stadsvandring på Norrmalm i Stockholm – från Kungsträdgården via Gustav Adolfs torg och Hötorget till Norra Bantorget. Lyss till trumpetstötar, ta en svängom på Vinterpalatset, möt lejonkungen, hälsa på hos bodmamsellerna, kika in i barnhuset, kolla in en av stans första biografer, träffa några revolutionärer, smaka ett av Cajsa Wargs klassiska recept och besök en världsutställning från 1866. Och vem hamnade på Panoptikon?

Under en stadsvandring på Norrmalm får ni:

  • Modernistisk bebyggelse 67%
  • Fläkt av svunna tider 81%
  • Försvunna kvarter 32%

Stadsvandring på Norrmalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företag i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring på Norrmalm för privat grupp

Vill du göra något kul tillsammans med släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil på Norrmalm

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Norrmalmstorg
Mål: Sergels torg
Tid: Ca 90 minuter

Under en tipspromenad via mobil på Norrmalm får ni:

  • Populära sånger 21%
  • Stridshingstar 2%
  • Kriminalitet 17%

Tipspromenad via mobil på Norrmalm för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Norrmalm. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobil på Norrmalm för privat grupp

Vill du hitta på något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenSödermalmVasastanÖstermalm