Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Södermalm

Stadsdelen med charmiga träkåkar och lummiga parker, en egen atmosfär och stans vackraste utsikt.

Mariaberget

Hornsgatan

Katarina kyrka

Mosebacke

Ludvigsberg

Skinnarviksberget

Svartensgatan

Södermannagatan

Nytorget

Stigbergsgatan

Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga utsikter

Här föddes Carl Michael Bellman och Greta Garbo. Vid Katarina kyrka utspelade sig häxprocesserna 1676. I sitt lusthus siade Swedenborg om framtiden. Och uppe på Mariaberget samlades konstnärerna. Här bodde ett tag Josabeth Sjöberg som målade av alla sina hem. Under 1800-talet lockades många till storstan i jakt på jobb och fick slita hårt i fabrikerna. Men det bjöds även på glada skratt på nöjesställen som Södra Teatern och Mosebacke Etablissement.

Södermalm

Stadsvandring på Södermalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Katarinaberget

Stadsvandring på Södermalm i Stockholm – från Medborgarplatsen via Mosebacke och Katarina kyrka till Fjällgatan. Hylla kåkarnas hjältinna, möt en ovanlig skarprättare, se upp för brandkåren, gå hem till Emilia, hör om kungens storstilade planer, beundra en mamsells akvareller, begrunda Näslöskans öde, föreställ dig stanken vid Fatburen och böj på nacken framför vattentornet. Och hur gick det för luftakrobaten?

Mariaberget

Stadsvandring på Södermalm i Stockholm – från Mariatorget via Bastugatan och Münchenbryggeriet till Zinkensdamm. Möt en världsberömd siare, fundera över himmel och helvete, känn doften av en bayersk öl, se var Bellmans vagga stod, kolla in Söders första biograf, njut av Janssons skymning, strosa i Stockholms Montmartre, kika in i ensamma huset, hälsa på skinnarna och testa lutningen i Besvärsbacken. Och vad är en biböring?

Vita bergen

Stadsvandring på Södermalm i Stockholm – från Skrapan via Katarina bangata mot Nytorget och Vita Bergen bort till Barnängen. Ta en sista färdknäpp, häng med på bio, snacka söderslang, begrunda ett plumpt censurförsök, klättra upp på Kråkberget, träffa Fröding, skruva den som Nacka, besök Elsa Borg, lek tuff-tuff-tåg, hälsa på bergsprängarna och kolla in Gretas plugg. Och vem var mannen i tvångströjan?

Under en stadsvandring på Södermalm får ni:

  • Charmiga träkåkar 47%
  • Söderandan 100%
  • Fabriksarbetare 33%

Stadsvandring på Södermalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företag i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring på Södermalm för privat grupp

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil på Södermalm

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Medborgarplatsen
Mål: Mariatorget
Tid: Ca 90 minuter

Under en tipspromenad via mobil på Södermalm får ni:

  • Krogar och nöjen 47%
  • Väderkvarnar 7%
  • Kulturpersonligheter 16%

Tipspromenad via mobil på Södermalm för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Södermalm. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobil på Södermalm för privat grupp

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmVasastanÖstermalm