Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Södermalm

Stadsdelen med charmiga träkåkar och lummiga parker, en egen atmosfär och stans vackraste utsikt.

Mariaberget

Hornsgatan

Katarina kyrka

Mosebacke

Ludvigsberg

Skinnarviksberget

Svartensgatan

Södermannagatan

Nytorget

Stigbergsgatan

Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga utsikter

Här föddes Carl Michael Bellman och Greta Garbo. Vid Katarina kyrka utspelade sig häxprocesserna 1676. I sitt lusthus siade Swedenborg om framtiden. Och uppe på Mariaberget samlades konstnärerna. Här bodde ett tag Josabeth Sjöberg som målade av alla sina hem. Under 1800-talet lockades många till storstan i jakt på jobb och fick slita hårt i fabrikerna. Men det bjöds även på glada skratt på nöjesställen som Södra Teatern och Mosebacke Etablissement.

Södermalm

Stadsvandring på Södermalm

Oavsett hur länge du har bott eller arbetat i Stockholm är det genom människors berättelser vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Under promenaden tittar vi på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss under olika århundraden? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Under en stadsvandring på Södermalm kan du få höra om:

Hylla kåkarnas hjältinna, möt en ovanlig skarprättare, se upp för brandkåren, gå hem till Emilia, hör om kungens storstilade planer, beundra en mamsells akvareller, begrunda Näslöskans öde,  möt en världsberömd siare, fundera över himmel och helvete, känn doften av en bayersk öl och njut av Janssons skymning.

Ta en sista färdknäpp, häng med på bio, snacka söderslang, begrunda ett plumpt censurförsök, klättra upp på Kråkberget, träffa Fröding, skruva den som Nacka, strosa i Stockholms Montmartre, kika in i ensamma huset, hälsa på skinnarna, lek tuff-tuff-tåg, hälsa på bergsprängarna och kolla in Gretas plugg.

Sträcka: Vi kommer överens om start och mål

Dag: Ni väljer dag och tidpunkt

Tid: ca 2 timmar i samtalsvänligt promenadtempo

Stadsvandring på Södermalm för familjen

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i i olika delar av Södermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring på Södermalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företagsgrupper i olika delar av Södermalm. Ni väljer själva dag och tid.

Stadsvandring Kungsholmen

Presentkort – Stadsvandring på Södermalm

Vill du önska en släkting grattis på födelsedagen? Överraska bröllopsparet med en romantisk promenad på stan? Fira en högtidsdag i någons barndomskvarter? Önska hela släkten god jul? Eller kanske gratulera en kompis till nya lyan? En personlig stadsvandring är en uppskattad present. Och det bästa av allt – du är själv en del av gåvan. Ge bort en stadsvandring på Södermalm!

Tipspromenad via mobil på Södermalm

Stockholm Stories Quiz Walks är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra i lag. En företagsaktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-3 personer och lagledarna använder sina egna mobiltelefoner (Android eller iPhone). Genom att följa kartor och svara på frågor tar sig lagen från start till mål. Lagledarna loggar in via vår webbapp, inget laddas ner eller sparas i mobilen. Efter målgången får lagen reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista. Tid: Ca 60-90 minuter

Tipspromenad via mobil på Södermalm för familjen

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om olika delar av Södermalm i en tipspromenad via mobil. Köp våra Quiz Walks direkt i webbshopen.

Tipspromenad via mobil på Södermalm för företag

Är ni på jakt efter en kul och annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Södermalm. Beställ en Quiz Walk och kör aktiviteten på egen hand!

Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmVasastanÖstermalm