Boka en personlig stadsvandring

Kolla lediga datum och skicka en förfrågan om stadsvandring, temavandring eller föreläsning för familjen, föreningen eller företaget.

Kolla lediga datum för stadsvandring

Boka stadsvandring. Ni väljer stadsdel eller tema samt dag och tid!

Vill du boka en egen stadsvandring eller temavandring? Kolla lediga datum i kalendern och fyll i formuläret med stadsdel eller tema, samt önskad dag och tid samt eventuella önskemål om start och mål. När vi har fått din förfrågan stämmer vi av med dig och skickar sedan en bokningsbekräftelse.

Plats: Se menyn för olika stadsdelar respektive olika teman
Stadsvandring: Vi kommer vi överens om plats för start och mål
Temavandring; De olika sträckorna har fasta upplägg för start, måll och sträcka
Dag: Ni väljer dag
Tid: Ni väljer tid (promenaden tar ca 2 tim)
Gruppstorlek: Max 20 personer*

* För Hantverksvandring och Julmarknadsvandring i Gamla stan gäller max 12 personer. 

Teknik: Jag använder mikrofon och bärbar högtalare så att alla deltagare hör bra. Vid föreläsning tar jag med egen dator (PC) och projektor. Ni ordnar med filmduk eller storbildsskärm inklusive sladdar och annan teknik på plats.

Stadsvandring i olika stadsdelar

För stadsvandringar i de olika stadsdelarna läggs en lämplig sträcka upp utifrån plats för start och mål. Se förslag på sträckor under respektive stadsdel i menyn. Upplägget anpassas i möjligaste mån enligt gruppens önskemål om tex start, mål eller specifika stopp längs vägen. Kostnad för extra förarbete med sträckan tillkommer på nedanstående priser.

Stadsvandring (ca 2 tim / max 20 pers)
Familj: från 2 000 kr (+ 25 % moms) utifrån upplägg
Förening: från 3 000 kr (+ 25 % moms) utifrån upplägg
Företag: från 4 000 kr (+ 25 % moms) utifrån upplägg

Stadsvandring på olika teman

Temavandringarna har fasta upplägg för start, sträcka och mål. Se beskrivningar av innehåll  för de olika promenaderna samt fasta datum för hantverksvandringarna. För önskemål om annat datum för hantverksvandringen stämmer vi av vilka av hantverkarna som har möljighet att ta emot besök.

Temavandring (ca 2 tim / max 20 pers)
Familj: 2 000 kr (+ 25 % moms)
Förening: 3 000 kr (+ 25 % moms)
Företag: 4 000 kr (+ 25 % moms)

Hantverksvandring (ca 2 tim + 15 min / max 12 pers)
Grupp 12 pers: 2 500 kr (+ 25 % moms)

Hantverksvandring (ca 2 tim + 15 min / max 15-20 pers)
Pris utifrån upplägg*: från 3 000 kr (+ 25 % moms)
*Gruppstorleken styr vilka hantverkare vi kan besöka.

Julmarknadsvandring  (ca 1 tim / max 12 pers)
Familj: 1 500 kr (+ 25 % moms)
Förening: 2 000 kr (+ 25 % moms)
Företag: 2 500 kr (+ 25 % moms)

Föreläsning om stadsdelar eller teman 

Föreläsningarna baseras på innehållet i stadsvandringarna eller temavandringarna och det genomgående temat är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Föreläsningen hålls på plats hos er (Stockholm) eller digitalt via ZOOM. Läs mer här

Föreläsning (ca 1,0-1,5 tim)
Familj: 2 000 kr (+ 25 % moms)
Förening:
3 000 kr (+ 25 % moms)
Företag:
4 000 kr (+ 25 % moms)

Föreläsning på seniorboende

Föreläsningen hålls på plats hos er (Stockholm). Jag tar med dator (PC) och USB (eller projektor vid behov). Ni ordnar med bildskärm inklusive sladdar och annan nödvändig teknik på plats. Jag använder bärbar mikrofon med högtalare så att alla hör bra.

Föreläsning (ca 1,0-1,5 tim)
Pris: 1 500 kr (+ 25 % moms). Vid samtidigt köp av 3 föreläsningar ges 500 kr rabatt.

Presentkort 

En stadsvandring i någon av stadsdelarna eller med ett intressant tema är en uppskattad present. Mottagaren väljer själv vilka som ska följa med på promenaden (max 20 personer). Vi kommer överens om dag, tid och sträcka. (Presentkortet är giltigt i 12 månader från köpdatum). Välj stadsdel eller tema och beställ här

Presentkort (ca 2 tim / max 20 pers)
Grupp: 2 000 kr (+ 25 % moms)

Bokning och betalning samt regler för avbokning

Bokning: Vid förfrågan preliminärbokas aktiviteten men vid flera förfrågningar för samma datum är det först till kvarn som gäller. Vid bokning skickas en bokningsbekräftelse (PDF) med alla detaljer. I priset ingår en bokningsavgift på 500 kr som faktureras vid eventuell avbokning (se nedan).

Betalning: Aktiviteten faktureras (PDF-faktura) med 15 dagars betalningsvillkor. Notera att avsändare av fakturan är Mörten Produktion AB (556386-1870) samt att mejlet skickas från WINT. Vid utebliven betalning tillkommer lagstadgad dröjsmålsränta.

Avbokning: För aktivitet som avbokas senast 7 kalenderdagar i förväg debiteras bokningsavgiften på 500 kr*. För avbokning senare än 7 kalenderdagar i förväg debiteras 50 % av priset. För ej avbokad aktivitet (NO SHOW) debiteras 100 % av priset. Vid avbokning av skräddarsydd aktivitet debiteras även nedlagd tid på förarbetet. Moms 25 % tillkommer.

* Vid avbokning kan bokningsavgiften enligt överenskommelse förvandlas till ett presentkort att användas  som delbetalning av en kommande bokning inom 12 månader. 

OBSERVERA! Då vi rör oss utomhus i offentlig stadsmiljö kan allting hända! Byggnationer, underhåll och reparationer kan påverka planerad sträcka och så även demonstrationer och avspärrningar. Gatubeläggningen i Gamla stan med äldre gatstenar/kullerstenar kan vara lite knepig. Vid oväntat kraftigt försämrad väderlek (ihållande ösregn, kraftiga vindbyar, snöbyar eller ishalka etc) kan en förbokad stadsvandring eller temavandring behöva ställas in med kort varsel med omsorg om allas hälsa om den inte kan genomföras under tillfredsställande förhållanden. Detsamma gäller vid allmän smittspridning eller hastigt insjuknande hos endera part. Hantverksvandringarna är ett samarbete med fristående hantverksföretag som alla själva ansvarar för sitt deltagande i aktiviteten. Julmarknadsvandringen påverkas av öppettider (vanligen kl 11-18) i hantverksbodarna på Stortorget. Behöver aktiviteten ställas in/ändras kommer vi överens om en alternativ lösning, t ex som en innestående stadsvandring att lösa in framöver.

FORCE MAJEURE: Vid oförutsedda händelser som arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, krig, allvarlig smittspridning eller annan omständighet som Stockholm Stories (Mörten Produktion AB) inte råder över befrias Stockholm Stories (Mörten Produktion AB) från fullgörelse av skyldigheter enligt den gemensamma överenskommelse som har gjorts. Motparten meddelas omedelbart så snart omständigheter uppstår som kan föranleda sådan anledning.

Skicka förfrågan 

Välj bland de olika sträckorna under respektive stadsdel.
Välj bland de olika sträckorna under respektive stadsdel och skriv in den här. Vi kan även komma överens om start och mål samt en lämplig sträcka. Lämna önskemål här!
Temavandringarna har fastlagda sträckor. Hantverksvandringen hålls specifika datum och har olika sträckor. Julmarknadsvandringen styrs av julmarknadens öppettider. Önskemål? Lämna dem här så återkommer jag!
Är det något särskilt jag behöver känna till? Ange det under ÖVRIG INFORMATION här nedanför.
Din data lagras så att Stockholm Stories kan hålla kontakt enligt laglig behandling.

Du kan även ringa eller mejla en förfrågan!

Vill du inte använda formuläret kan du i stället ringa 0708-85 05 28 eller skicka ett mejl till maria@stockholmstories.se. Ange namn, mejladress och telefon, om det gäller familj, förening eller företag och önskemål om stadsdel/tema och önskad sträcka (se respektive stadsdel) samt datum och tid.