Stadsvandringar i Stockholm för privata grupper

Det finns mycket att upptäcka i hela stan. Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Personliga stadsvandringar i Stockholm

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar. En guidad stadstur är en kul utflykt för hela familjen där ni får uppleva och återupptäcka staden tillsammans. Vill ni avsluta promenaden med en måltid sätter vi punkt vid restaurangen. Varför inte boka en stadsvandring nästa gång släkten kommer till stan?

Stadsvandring i Gamla stan

Stadsvandring på Norrmalm

Stadsvandring på Södermalm

Stadsvandringar i Stockholm för privata grupper

Kanske har du nyligen flyttat till Stockholm. Eller så har du bott här i hela ditt liv. Oavsett vilket är det genom människors berättelser som vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Som stockholmska i fjärde generationen har jag forskat i min hembygd i mer än 30 år. Det jag berättar om under mina stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar är sådant som har fångat mitt intresse genom åren och som jag gärna delar med mig av.

Under promenaden tittar vi närmare på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss förr? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Att tillsammans med släkt och vänner få uppleva staden från förr i tiden och reflektera över hur vi lever idag gör det hela extra roligt och spännande. Stockholms olika stadsdelar har alla sin egen särprägel med vackra platser, intressanta människor och spännande historier.

I varje stadsdel har jag lagt upp olika sträckor. Planerar ni att äta efteråt kan jag i möjligaste mån anpassa sträckan så att vi avslutar promenaden i närheten av restaurangen. Vilken stadsdel är ni mest nyfikna på?

Stadsvandringar i Stockholms alla innerstadsdelar

  • Gamla stan – Den mysiga stadsdelen med smala gränder och medeltida hus
  • Kungsholmen – Den mäktiga stadsdelen med Stadshuset och Rådhuset
  • Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och City
  • Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga vyer
  • Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken
  • Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

Sugen på en stadsvandring? Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Plats: Se stadsdelar i menyn
Sträcka: Vi kommer överens om start och mål
Dag: Ni väljer dag
Tid: Ni väljer tid (promenaden tar ca 1,5-2 tim)
Gruppstorlek: Max 20 personer
Pris för gruppen: från 2 000 kr (25 % moms tillkommer )*
Betalning: Faktura med 15 dagars betalningsvillkor
Övrigt: Jag använder mikrofon och högtalare så att alla deltagare hör bra

 
*  Offert lämnas för större grupper (max 30 personer) samt sträckor och innehåll som skräddarsys enligt önskemål.

Redo att upptäcka Stockholm under en stadsvandring?

Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Kanske är du också nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna.

Verktygsfräsare, öltapperska, inredningsarkitekt, telefonist, stansoperatris, snickare, piga, krögare, gjutare, skjortsömmerska, pubägare, präst, stalldräng, trikåstickerska, bryggeriarbetare, torgmånglerska, tulluppsyningsman och målare. Det är några av de yrken mina släktingar har haft i Stockholm.

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas och upptäcka staden tillsammans. Häng med en nollåtta ut på stan!

Maria Lindberg Howard
Mobil: 0708-85 05 28 (skicka gärna ett sms)
Mejl: maria (at) stockholmstories.se

Maria Lindberg Howard