Stadsvandringar i Stockholm för privata grupper

Det finns mycket att upptäcka i hela stan. Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Personliga stadsvandringar i Stockholm

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar. En guidad stadstur är en kul utflykt för hela familjen där ni får uppleva och återupptäcka staden tillsammans. Vill ni avsluta promenaden med en måltid sätter vi punkt vid restaurangen. Varför inte boka en stadsvandring nästa gång släkten kommer till stan?

Stadsvandring i Gamla stan

Stadsvandring på Norrmalm

Stadsvandring på Södermalm

Stadsvandringar i Stockholm för privata grupper

Kanske har du nyligen flyttat till Stockholm. Eller så har du bott här i hela ditt liv. Oavsett vilket är det genom människors berättelser som vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom tiderna. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Som stockholmska i fjärde generationen har jag forskat i min hembygd i mer än 30 år. Det jag berättar om under mina stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar är sådant som har fångat mitt intresse genom åren och som jag gärna delar med mig av.

Under promenaden tittar vi närmare på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss förr? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Att tillsammans med släkt och vänner få uppleva staden från förr i tiden och reflektera över hur vi lever idag gör det hela extra roligt och spännande. Stockholms olika stadsdelar har alla sin egen särprägel med vackra platser, intressanta människor och spännande historier. Vilken stadsdel är ni mest nyfikna på?

 

BONUS! När du köper en stadsvandring får du 10 % rabatt på våra populära QUIZ WALKS – tipspromenader via mobil, en kul kombination av stadsvandring och frågesport. Besök vår mobilsajt där du även kan testa en demo. 

Stadsvandringar i Stockholms alla innerstadsdelar

  • Gamla stan – Den mysiga stadsdelen med smala gränder och medeltida hus
  • Kungsholmen – Den mäktiga stadsdelen med Stadshuset och Rådhuset
  • Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och City
  • Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga vyer
  • Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken
  • Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

Sugen på en stadsvandring? Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Plats: Se stadsdelar i menyn
Dag: Ni väljer dag (vardag/kväll eller helg/dag)
Tid: Ni väljer tid (promenaden tar 2 tim)
Gruppstorlek: Max 25 personer
Fast pris för gruppen: 2 500 kr (25 % moms ingår)*
Betalning:  Faktura (Klarna), kreditkort eller Swish.

* Debiteras i förskott per grupp. Betalas i vår webbshop via en länk som fås vid bekräftelse. Priset gäller vardagar (kvällstid), helger (dagtid) samt de områden som presenteras under respektive stadsdel. Offert lämnas för upplägg, sträckor, tidpunkt och innehåll som skräddarsys enligt beställarens önskemål. 

Redo att upptäcka Stockholm under en stadsvandring?

Ja, jag vill boka en stadsvandring med gänget!

Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Kanske är du också nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna.

Verktygsfräsare, öltapperska, inredningsarkitekt, telefonist, stansoperatris, snickare, piga, krögare, gjutare, skjortsömmerska, pubägare, stalldräng, trikåstickerska, bryggeriarbetare, torgmånglerska, tulluppsyningsman och målare. Det är några av de yrken mina släktingar har haft i Stockholm.

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas och upptäcka staden tillsammans. Häng med en nollåtta ut på stan!

Maria Lindberg Howard
Mobil: 0708-85 05 28 (skicka gärna ett sms)
Mejl: maria (at) stockholmstories.se