Stadsvandringar i Stockholm för företag

Det finns mycket att upptäcka i hela stan. Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Personliga stadsvandringar i Stockholm

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar för alla som är nyfikna på stadens historia. En guidad tur är en utmärkt aktivitet för företag som vill låta kunder och medarbetare och samarbetspartner umgås under trevliga former. Samtidigt som ni får veta mer om den stadsdel där ni bor/arbetar lär ni också känna varandra lite bättre. Vill ni avsluta promenaden med en måltid sätter vi punkt vid restaurangen. Och varför inte använda en stadsvandring som bensträckare under eller efter konferensen?

Stadsvandring i Gamla stan

Stadsvandring på Norrmalm

Stadsvandring på Södermalm

Stadsvandringar i Stockholm för företag

Kanske har du nyligen flyttat till Stockholm. Eller så har du bott här i hela ditt liv. Oavsett vilket är det genom människors berättelser som vi upptäcker och minns vår stad. Det genomgående temat för Stockholm Stories stadsvandringar är vardagsliv, arbetsliv och nöjesliv samt stadens utveckling genom århundradena. Ämnen som engagerar och roar oss alla.

Som stockholmska i fjärde generationen har jag forskat i min hembygd i mer än 30 år. Det jag berättar om under mina stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar är sådant som har fångat mitt intresse genom åren och som jag gärna delar med mig av.

Under promenaden tittar vi närmare på staden ur dåtida stockholmares perspektiv. Hur bodde, levde, arbetade och roade vi oss förr? Hur har Stockholm förändrats genom historien och varför ser stan ut som den gör?

Att tillsammans med kollegor och kunder få uppleva staden från förr i tiden och reflektera över hur vi lever idag gör det hela extra roligt och spännande. Stockholms stadsdelar har alla sin egen särprägel med vackra platser, intressanta människor och spännande historier.

I varje stadsdel har jag lagt upp olika sträckor. Planerar ni att äta efteråt kan jag i möjligaste mån anpassa sträckan så att vi avslutar promenaden i närheten av restaurangen. Vilken stadsdel är ni mest nyfikna på?

Stadsvandringar i hela innerstan

  • Gamla stan – Den mysiga stadsdelen med smala gränder och medeltida hus
  • Kungsholmen – Den mäktiga stadsdelen med Stadshuset och Rådhuset
  • Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungsträdgården och hela City
  • Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga vyer
  • Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken
  • Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

Sugen på en stadsvandring? Ni väljer stadsdel, dag och tid!

Plats: Se stadsdelar i menyn
Sträcka: Vi kommer överens om start och mål
Dag: Ni väljer dag
Tid: Ni väljer tid (promenaden tar ca 1,5-2 tim)
Gruppstorlek: Max 20 personer
Pris för gruppen: från 4 000 kr (25 % moms tillkommer)*
Betalning: Faktura med 15 dagars betalningsvillkor
Övrigt: Jag använder mikrofon och högtalare så att alla deltagare hör bra

* Skolor och föreningar (t ex ideell förening eller konstförening, kulturförening etc som faktureras separat från företaget) betalar från 3 000 kr (25 % moms tillkommer). Offert lämnas för större grupper (max 30 pers) samt sträckor och innehåll som skräddarsys enligt önskemål.

Redo att upptäcka Stockholm under en stadsvandring?

Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Kanske är du också nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna.

Verktygsfräsare, öltapperska, inredningsarkitekt, telefonist, stansoperatris, snickare, piga, krögare, gjutare, skjortsömmerska, pubägare, präst, stalldräng, trikåstickerska, bryggeriarbetare, torgmånglerska, tulluppsyningsman och målare. Det är några av de yrken mina släktingar har haft i Stockholm.

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas och upptäcka staden tillsammans. Häng med en nollåtta ut på stan!

Maria Lindberg Howard
Mobil: 0708-85 05 28 (skicka gärna ett sms)
Mejl: maria (at) stockholmstories.se

Maria Lindberg Howard