Senioraktiviteter med Stockholm som tema

Rullstolsvandringar, föreläsningar, frågesporter och tipspromenader.

Föreläsning

Frågesport

Tipspromenad

Många äldre som bor i Stockholm har egna barn- och ungdomsminnen som är nära sammankopplade med stadens historia. Jag ordnar roliga och annorlunda senioraktiviteter tillsammans med de boende, deras familjer och vänner samt personalen. Allt från intressanta föreläsningar om Stockholms historia till trevliga rullstolsvandringar i grannkvarteren. Med hjälp av gamla bilder och prylar kan vi ordna ett samtal där vi pratar om vardagsliv, nöjesliv och arbetsliv i Stockholm genom tiderna.

Upplägg och kostnad

Jag använder bärbar mikrofon med högtalare så att alla hör bra. Till föreläsningen tar jag med dator och projektor. Ni ordnar med filmduk eller TV-skärm samt stolar och bord. Vill ni köra en frågesport tar jag med 1X2-formulär som ni kopierar till deltagarna.

En aktivitet kostar från 2 000 kr (+ 25 % moms) beroende på förberedelser, upplägg och tidsåtgång. För särskilda önskemål med skräddarsytt innehåll lämnas offert. Rabatt lämnas vid samtidig beställning av flera aktiviteter eller återkommande aktiviteter under en tidsperiod. Aktiviteten faktureras i efterhand med 15 dagars betalningsvillkor. Betalas via BG eller Swish.

Boka en föreläsning, frågesport eller rullstolsvandring?

Föreläsning, frågesport eller kanske en rullstolsvandring.

Vilken typ av aktivitet som passar just er beror på tid på året samt om vi ska vara inomhus eller utomhus. Tanken är att boende, släkt, vänner och personal tillsammans ska kunna dela minnen från Stockholm med varandra. Hör av er så planerar vi något trevligt!

Föreläsning om Stockholms stadsdelar
Jag visar bilder och berättar om Stockholms historia samt om intressanta platser, händelser och människor i stadsdelen och era grannkvarter.
Tid ca 60 min.

Föreläsning om släktforskning i Stockholm 
Jag visar bilder och berättar om min farfarsfars liv i Stockholm på 1800-talet samt arbetet med min bok Fotspår och min egen släktforskning.
Tid ca 60 min.

Frågesport om Stockholm
Jag visar bilder och kör en frågesport med 1X2-frågor om Stockholm, er stadsdel och era grannkvarter. Frågorna anpassas så att alla kan vara med. Frågesporten kan även göras som en tipspromenad i huset eller i grannkvarteren.
Tid: ca 60 min.

Rullstolsvandring i stadsdelen 
Jag tar med en grupp (max 30 personer) på en rullstolsvandring där jag berättar om hus och händelser i stadsdelen medan vi besöker spännande platser i grannkvarteren.
Tid: ca 60-90 min.

Vilken av Stockholms stadsdelar är ni mest nyfikna på? 

Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Kanske är du också nyfiken på hur det var att leva här i Stockholm förr i tiden? Under mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till de olika stadsdelarna.

Under mina personliga stadsvandringar följer jag i deras fotspår och berättar om hur vi stockholmare har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska träffas och upptäcka staden tillsammans. Häng med en nollåtta ut på stan!

Maria Lindberg Howard

Maria Lindberg Howard
Mobil: 0708-85 05 28
Mejl: maria (at) stockholmstories.se