Steg 1

1. Köp en tipspromenad! Tipspromenad via mobil köper du i vår webbshop. Välj mellan Gamla stan, Norrmalm, Södermalm, Kungsholmen, Östermalm och Vasastan.

Steg 2

2. Gå in på vår sajt! Öppna webbläsaren i din mobil (Android eller iPhone) och surfa in på vår sajt  www.stockholmstories.se.

Steg 3

3. Logga in i spelet! Tryck på de tre strecken till höger i rutan “Select Page” så öppnas menyn. Där väljer du  “Login Mobil”.

Steg 4

4. Skriv in loginuppgifter! Nu är du på inloggningssidan. Här skriver lagledarna in de loginuppgifter (AnvändarID och Lösenord) ni har fått via sms.

Steg 5

5. Dags att döpa laget!  Ni är nu inloggade och det är dags att hitta på ett namn på laget. Skriv in lagnamnet i rutan “Gruppnamn” och tryck på “Starta quiz”.

Steg 6

6. Redo för första frågan?  Nu är det bara att sätta igång. Gnugga geniknölarna och tryck på “Starta!” så kommer den första frågan. Spelet körs offline så mobilerna behöver inte vara uppkopplade mot internet under tipspromenaden. Lycka till!

Steg 7

7. Vilket svar är rätt? Ni svarar på frågorna genom att först välja det svarsalternativ ni tror är rätt och sedan trycka på “Lämna Svar”. Ni kan genast se om ni har svarat rätt eller fel.

Steg 8

8. Ta er till nästa plats!  Mellan frågorna dyker det upp kartor med enkla vägbeskrivningar som visar hur ni tar er till nästa plats.

Steg 9

9. Dags att räkna poängen! När ni har gått i mål är det dags för poängräkning. Se till att mobilen är uppkopplad mot internet och tryck sedan på “Se resultatet!”. Ni får nu se era poäng samt var laget har hamnat i resultatlistan.