Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Östermalm

Stadsdelen med stans pampigaste fasader och bredaste avenyer, en förnäm doft av den fina världen.

Strandvägen

Nybroplan

Saluhallen

Humlegårdsgatan

Kronobageriet

Tyskbagarbergen

Skeppargatan

Nybergsgatan

Östermalmstorg

ÖSTERMALM är en verkligt sjangdobel stadsdel men mycket har förändrats under århundradena – från små medeltida byar till stans bredaste avenyer och pampigaste hus. Men långt in på 1800-talet var Ladugårdslandet en fattig stadsdel.  Hit flyttade Dramaten 1908. Östermalmskällaren var stamlokus för många kulturpersonligheter inom teater och film. På Östermalmstorg ståtar saluhallen med sin vackra tegelfasad. Och längs Storgatan dröjer sig en känsla av äldre tider kvar.

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar och kluriga tipspromenader via mobil i Stockholms olika stadsdelar. Aktiviteten förbokas av företag, organisationer och enskilda grupper som själva väljer dag och tid.

Östermalm

Stadsvandring på Östermalm

Från Stureplan till Karlaplan

Stadsvandring på Östermalm i Stockholm – från Stureplan via Östermalmstorg och Storgatan mot Karlaplan. Leta efter en bångstyrig sfinx, smaka ett litterärt päron, beundra stjärnmönstret i Esplanadsystemet, möt en gudabenådad aktör, köp en biljett till Stjern-Biografen, gå armkrok med en norsk skarpskytt, kolla in en konsert med The Beatles, köp godis hos Augusta Jansson, träffa korpral Ärtman, fundera över Ingmar Bergmans problem med osten, pröva ett bröstlyft på Sturebadet och läs Augusts dagboksanteckningar. Och hur smakade egentligen tjong?

Från Nybroplan till Humlegården

Stadsvandring på Östermalm i Stockholm – från Nybroplan via Östermalmstorg och Stureplan till Humlegården. Smaka på en konditors dröm, sjung om grilljannar, begrunda Raoul Wallenbergs öde, shoppa i KM Lundbergs varuhus, räkna telefonernas koppartrådar, njut av ett nyttigt bad på Sturebadet, beundra Hjalmar Söderbergs röda handskar och hör plinget från de gamla spårvagnarna. Och var låg Pepparkakshuset?

Stadsvandring på Östermalm för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring på Östermalm för privata grupper

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Under en stadsvandring på Östermalm får ni:

  • Malmgårdar 3%
  • Teater- och filmgenier 34%
  • Smågodis 17%
Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil på Östermalm

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Östermalmstorg
Mål: Stureplan
Tid: Ca 90 minuter

Tipspromenad via mobil för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Östermalm. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobilen för privata grupper

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Under en mobil tipspromenad på Östermalm får ni:

  • Provocerande statyer 3%
  • Militärklädsel 7%
  • Folkkära artister 29%
Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanKungsholmenNorrmalmSödermalmVasastan