Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad på Kungsholmen

Stadsdelen med de mäktigaste byggnaderna, de flesta sjukhusen och den vackraste strandpromaden.

 

Norr Mälarstrand

Eldkvarn

Stadshuset

St Görans sjukhus

Västerbron

Bergsgatan

Piperska Muren

Bolinders

Glasbruket

KUNGSHOLMEN är hantverkarnas, sjukhusens, industriernas och de många innovationernas ö. Stora delar av stadsdelen var ännu på 1900-talet inte bebyggda. Kungsholmen var länge en utkant av staden med öknamn som Dysterholmen och Svältholmen. Men stadsdelen har bidragit med viktiga kunskaper, inte minst inom bekämpning av svåra sjukdomar. Och flera globala företag har startats här.

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar och kluriga tipspromenader via mobil i Stockholms olika stadsdelar. Aktiviteten förbokas av företag, organisationer och enskilda grupper som själva väljer dag och tid.

Kungsholmen

Stadsvandring på Kungsholmen

Från Stadshuset till Kronobergsparken

Stadsvandring på Kungsholmen i Stockholm – från Stadshuset via Kungsholmens kyrka, Piperska muren och polishuset till Kronobergsparken. Möt gjutjärnets pionjärer, känn röken från Eldkvarn, lägg in er på lasarettet, vinka till en fältskär, träffa ängeln på fattighuset, spana efter gröna kors, bli daktad av bylingen, se rådhuset som aldrig blev av, kolla in dödssynderna, passa er för fransosen, grunna över fallet med det slutna rummet och träffa nydanaren från Shropshire. Och var låg Asis?

Från S:t Görans kyrka till Hantverkargatan

Stadsvandring på Kungsholmen i Stockholm – från S:t Görans kyrka via Alströmergatan och Fridhemsplan till Hantverkargatan. Möt drakdödaren, äcklas av en blodigel, se upp för kulsprutor, kolla garnisonens ormar, syna tegeltraven, besök Guldgrävarlägret, kolla skarprättarens bostad, hälsa på Aaron, dansa i neon, tjacka choklad, räkna torrdass, testa lutningen i Kartagos backe och kolla in dårarnas slott. Och var tillverkades ubåten?

Stadsvandring på Kungsholmen för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företag i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring på Kungsholmen för privata grupper

Vill du göra något kul tillsammans med släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Under en stadsvandring på Kungsholmen får ni:

  • Fabriksvisslor 33%
  • Dödssynder 7%
  • Sällsynta sjukdomar 16%
Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil på Kungsholmen

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Stadshuset
Mål: Kronobergsparken
Tid: Ca 90 minuter

 

Tipspromenad via mobilen på Kungsholmen för företag

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil på Kungsholmen. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobilen för privata grupper

Vill du hitta på något kul tillsammmans med familj, släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Under en tipspromenad via mobil på Kungsholmen får ni:

  • Innovatörer 25%
  • Gömda gravar 13%
  • Polisjargong 9%
Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

Gamla stanNorrmalmSödermalmVasastanÖstermalm