Gå en stadsvandring eller mobil tipspromenad i Gamla stan

Stadsdelen med krokiga gränder och pittoreska hus, och en medeltida känsla som dröjer sig kvar.

Skeppsbron

Järntorget

Österlånggatan

Kindstugatan

Stortorget

Tyska Brunnsplan

Brända Tomten

Skomakargatan

Prästgatan

GAMLA STAN, det var här på Stadsholmen allt en gång började. De små öarna vid Mälarens mynning hade ett strategiskt läge och från 1250-talet började en stad snabbt att växa fram. I myllret av smala gränder och små torg ryms oändligt många historier. Här har människor slitit och slavat, skrattat och älskat under århundradena. Många medeltida spår finns ännu kvar, om man vet vad man ska leta efter.

 

Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar och kluriga tipspromenader via mobil i Stockholms olika stadsdelar. Aktiviteten förbokas av företag, organisationer och enskilda grupper som själva väljer dag och tid.

Gamla stan

Stadsvandring i Gamla stan

Från Mälartorget till Järntorget

Stadsvandring i Gamla stan i Stockholm – från Mälartorget via Stortorget till Järntorget. Lyssna till stadslagen, studera ankarslutar, besök Själagården, kolla in blinderingsbandet, strosa i strandkanten, vandra under överbyggda gränder, se upp för omstörtande verksamhet, möt bödeln vid kåken, begrunda snusket vid Flugmötet och beundra en riven bakgård. Och vem var flickan med koögonen?

Från Riddarholmen till Helgeandsholmen

Stadsvandring i Gamla stan i Stockholm – från Riddarholmen via Stortorget till Helgeandsholmen. Följ i gråbrödernas fotspår, hör ångbåtsvisslor, titta in i Augusts barndomshem, passera nollpunkten, fundera över en giftskandal, upptäck gränderna som nästan försvann, se upp för skarnvrakaren och akta er för att hamna på kåken. Och vad betyder de märkliga väggmålningarna?

Stadsvandring i Gamla stan för företag

Vill ni ha en trevlig företagsaktivitet för medarbetare och kunder? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för företag i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (måndag-fredag).

Stadsvandring i Gamla stan för privata grupper

Vill du göra något kul tillsammans med familj, släkt och vänner? Året runt arrangerar vi personliga stadsvandringar för privata grupper i Stockholms olika stadsdelar. Ni väljer själva dag och tid (lördag-söndag).

Under en stadsvandring i Gamla stan får ni:

  • Märkliga fasadetaljer 23%
  • Medeltida vardagsliv 39%
  • Krokiga gränder 97%
Stadsvandring Kungsholmen

Tipspromenad via mobil i Gamla stan

En tipspromenad via mobil är en kombination av stadsvandring och frågesport där ni får tävla mot varandra. En aktivitet som passar bra när ni vill umgås och göra något kul ute på stan. Deltagarna delas in i lag på 2-5 personer och lagledarna använder sina egna mobltelefoner (Android eller iPhone). Tipspromenaden med kartor, bilder och 25 frågor körs offline direkt via vår webbplats (ni är inte uppkopplade mot internet och inget behöver laddas ner i mobilen). Efter målgången får lagen automatiskt reda på sina poäng och kan se resultatet i en topplista.

Start: Kornhamnstorg
Mål: Riddarhustorget
Tid: Ca 90 minuter

 

Tipspromenad via mobilen som företagsaktivitet

Är ni på jakt efter en annorlunda företagsaktivitet? Ta med kunder och medarbetare på en klurig tipspromenad med 1X2-frågor via mobil i Gamla stan. Aktiviteten kör ni helt på egen hand!

Tipspromenad via mobilen för privata grupper

Vill du hitta på något kul med släkt och vänner? Samla gänget, dela in er i lag och testa era kunskaper om Stockholms olika stadsdelar i en tipspromenad via mobil. Du köper den direkt i vår webbshop.

Under en tipspromenad via mobil i Gamla stan får ni:

  • Refuserade statyer 5%
  • Sjukliga filosofer 7%
  • Ödesdigra bränder 31%
Mobil tipspromenad Kungsholmen

Välj en annan stadsdel:

KungsholmenNorrmalmSödermalmVasastanÖstermalm