Senioraktiviteter med Stockholm som tema

Rullstolsvandringar, föreläsningar, frågesporter och tipspromenader.

Senioraktiviteter

 

Roliga senioraktiviteter med Stockholm som tema

Många äldre som bor i Stockholm har egna barn- ch ungdomsminnen som är nära sammankopplade med stadens historia. Vi ordnar roliga och annorlunda senioraktiviteter tillsammans med de boende, deras familjer och vänner samt personalen. Allt från intressanta föreläsningar om Stockholms historia till trevliga rullstolsvandringar i grannkvarteren. Eller varför inte spännande bildvisning med frågesport om de olika stadsdelarna eller en tipspromenad i huset.  Tanken är att vi tillsammans ska få dela våra Stockholmsminnen med varandra

  • Föreläsning med bildvisning om stadsdelarna
  • Frågesport med bildvisning och 1X2-frågor
  • Tipspromenad i huset med 1X2 frågor
  • Rullstolsvandring i grannkvarteren

Stockholms olika stadsdelar har många spännnade historier:

  • Gamla stan – Den mysiga stadsdelen med smala gränder och medeltida hus
  • Kungsholmen – Den mäktiga stadsdelen med Stadshuset och Rådhuset
  • Norrmalm – Den livliga stadsdelen med Kungträdgården och Hötorgscity
  • Södermalm – Den charmiga stadsdelen med träkåkar och vidunderliga vyer
  • Vasastan – Den moderna stadsdelen med Stadsbiblioteket och Vasaparken
  • Östermalm – Den pampiga stadsdelen med Strandvägen och Saluhallen

Pris: Från 2 000 kr (+ moms) per aktivitet beroende på upplägg. Aktiviteten faktureras i efterhand med 15 dagars betalningsvillkor. Rabatt lämnas vid samtidig beställning av flera aktiviteter.

Förberedelser: Vi tar med dator, projektor och bärbar mikrofon/högtalare så att alla ser och hör bra. Ni ordnar med filmduk/ TV-skärm samt stolar och bord. Vill ni köra en frågesport tar vi med 1X2-formulär till deltagarna.

 

Skicka en förfrågan om senioraktivitet (ange boende, stadsdel och önskad aktivitet)

11 + 1 =

Maria Lindberg Howard

I mer än 30 år har jag forskat i min hembygd. Som stockholmska i fjärde generationen har jag spårat mina släktingar till Stockholms olika stadsdelar. Mina senioraktiviteter fyller jag med ett innehåll jag själv är intresserad av – stadsliv, näringsliv, vardagsliv, nöjesliv och stadens utveckling. Hur vi har levt, bott, arbetat och roat oss genom tiderna. Tanken är att vi som är nyfikna på Stockholm ska få upptäcka och återupptäcka vår stad tillsammans. Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Ring mig: 0708 85 05 28 (skicka gärna sms)

Mejla mig: maria(at)stockholmstories.se

Gun Lindberg Holmquist

Nöjesföreläsning

Föreläsning om Stockholms nöjesliv

Vi som var unga i mitten av 1900-talet har många roliga minnen från nöjeslivet i Stockholm. Varietéförbudet upphörde och motboken försvann 1955. Tonåringen var född och Gamla stans källarvalv fylldes av ungdomar som lyssnade till jazz och pop till långt in på småtimmarna. Om nu inte polisen gjorde en razzia under kvällen…

Som krögarfamilj har vi varit en del av Stockholms nöjesliv från tidigt 1960-tal. Under en föreläsning (ca 60 min) visar vi bilder och spelar musik från den här tiden (om så önskas kan vi även ordna med levande musik). Det blir en spännande stund med annorlunda berättelser om människorna, musiken och ställena där hela stan roade sig. Det är alltid roligt att få höra låtarna, återuppleva stämningen och dela minnena tillsammans.

Pris: Från 2 000 kr (+ moms) per aktivitet beroende på upplägg. Aktiviteten faktureras i efterhand med 15 dagars betalningsvillkor. Rabatt lämnas vid samtidig beställning av flera aktiviteter.

Förberedelser: Vi tar med dator, projektor och bärbar mikrofon/högtalare så att alla ser och hör bra. Ni ordnar med filmduk/TV-skärm och ljudanläggning för musiken samt stolar och bord.

Skicka en förfrågan om nöjesföreläsning (ange boende, adress och datum)

3 + 6 =

Gun Lindberg Holmquist

Under många år arbetade jag i Stockholms nöjesliv där jag drev ett flertal krogar, restauranger, musikkällare och nattklubbar. Samtidigt gick huvudstaden igenom en omfattande förvandling och hela city förändrades. Som stockholmska i tredje generationen har jag många egna minnen av min hembygd som jag gärna delar med mig av. Det här är min stad. Mitt Stockholm.

Ring mig: 0722 52 19 40 (skicka gärna sms)

Mejla mig: gun(at)stockholmstories.se

Gun Lindberg Holmquist